Bakgrund/Info.

En helt vanlig nyhetskanal – fast tvärtom

Mitt Områdes redaktion består av unga på Rosengård, mellan 12–24 år. Rosengård syns och nämns nästan dagligen i media, men oftast i en väldigt ensidig, negativ vinkling. Rosengård är så mycket mer – och det är det vi vill visa här på Mitt Område.

Här visar vi våra egna tankar och reportage. Vi vill bjuda in dig till Rosengård och ta Rosengård ut i Sverige och världen.

Sommaren 2009, startade vi med en liten redaktion för att vi kände att det var viktigt att visa en annan bild i debatten. Vi fick mersmak och ville visa ännu mer och nå ut till ännu fler! Vi fick glädjebeskedet från Arvsfonden att de ville stötta oss under tre år – och nu är Mitt Område mer än halvvägs in i projekttiden!

Mitt Område verkar för att öppna dörrar, både inom och till området.

Mitt Områdes arbete sker både på skolan och på fritiden. Drömmarnas Hus är vår samlingspunkt och det är här vi har vår egen studio, där vi redigerar, skriver, möts och spånar idéer.

Vi har många samarbetspartners i arbetet, som stöttar oss med sin kunskap och sitt engagemang. Bland dem är Rosengårdsskolan, Malmö Högskola – MEDEA, Malmö Stad, KubKub, Zintrin film & multimedia, Stadsteatern, Gatukontoret, Mindroute, This Zentury AB, Ballou, Svenska Webbredaktörerna, Sydsvenskan, City mfl.

Drömmarnas Hus driver projektet Mitt Område som finansieras av Arvsfonden och Malmö Stad. Mitt Område är politiskt och religiöst obundet.

Vill du samarbeta med oss? Hör av dig till info@mittomrade.nu eller 070 86 78 355.

 

Skriv ut